Yrityksen virkistyspäivä – 7 vinkkiä täydelliseen päivään

Kuvassa on yrityksen työntekijöitä viettämässä virkistyspäivää.

Kaipaatko uusia ideoita työyhteisön virkistyspäivän järjestämiseen? Haluatko luoda unohtumattoman päivän, joka vahvistaa tiimihenkeä ja nostaa työmotivaatiota? Tyky-päivä tarjoaa oivan tilaisuuden irrottautua arjen kiireistä ja lujittaa työyhteisön yhteenkuuluvuutta.

Tässä artikkelissa jaamme kanssasi seitsemän inspiroivaa vinkkiä, jotka auttavat sinua suunnittelemaan täydellisen virkistyspäivän tiimillesi. Olipa kyseessä sitten kulttuurin nautiskelua, urheilullista aktiviteettia tai ammatillisen kehityksen tukemista, löydät varmasti ideoita, jotka tekevät päivästä unohtumattoman sekä innostavat ja sitouttavat työyhteisösi jäseniä entistäkin enemmän.

1. Kulttuuri & elämykset

Tyky-päivän voi viettää mukavasti esimerkiksi kulttuuria nautiskellen. Teatteri, museo, taidenäyttely tai eläinpuisto voi olla jotain, mitä työkaverisi eivät ole koskaan kokeneet. Kulttuurielämykset ovat erilaisia tapoja saada työyhteisö viettämään aikaa yhdessä.

Yksi esimerkki kulttuurielämyksestä on vuoden ympäri toiminnassa oleva pakopelihuone. Tiimi voi pakopelihuoneessa tehdä tiimiyttäviä ryhmätehtäviä ja kaikilla on hauskaa. Mikset laittaisi eri tiimejä kilpailemaan keskenään ja katso miten esimerkiksi myynti ja tuotantotiimit pärjäävät toisiaan vastaan?

Kaikki eivät halua kuitenkaan osallistua tyky-päivän aktiviteettiin ja joskus tyky-toiminta voidaan järjestää myös työyhteisön ulkopuolelle. Työntekijöille voidaan hankkia myös kulttuuriseteleitä, jolloin järjestämisen vapaus on suoraan työntekijöillä.

Kulttuuriseteli on myös käytettävissä vapaa-aikana, jolloin se sopii myös sellaisille henkilöille jotka eivät välttämättä halua viettää ylimääräistä aikaa työporukan kesken. Tämä on tärkeä näkökulma varsinkin työnantajan kannalta, kun etsitään kaikkia tyydyttävää ratkaisua.

2. Urheilu tykypäivänä

Tyky-päivään sopivat myös urheilulliset aktiviteetit. Urheilu on aina hyvä yhteishenkeä nostattava aktiviteetti ja työntekijöiden fyysistä hyvinvointia parantamalla voidaan edistää jopa työn tehokkuutta. Voit myös samalla saada työntekijän kiinnostumaan uudesta harrastuksesta vapaallakin.

Tyky-päivän ohjelman ei kuulu olla liian rankkaa, joten suunnittelethan urheiluaktiviteetit jokaiselle osallistujalle sopivaksi. Jos kukaan ei ole urheillut ennestään, ei silloin kannata lähteä kymmenien kilometrien patikoinnille. Pelkkä minigolf voi olla mukavampi vaihtoehto.

Ohjelma kannattaa suunnitella siten, että se parantaa työntekijöiden yhteishenkeä. Mikset siis valitsisi urheilullista aktiviteettia, joka suoritetaan ryhmässä? Tyky-päivän aktiviteetiksi voisi muodostua esimerkiksi lasersota, jossa saadaan pientä sykkeen nostatusta, mutta kukin voi pelata peliä omalla tahdillaan.

3. Tyky-päivän yhdistäminen työpäivään

Tyky-päivän ohjelmaa voidaan muokata sinun yrityksesi kulttuuriin sopivaksi, mutta sen ei aina tarvitse olla pelkkää vapaa-aikaa. Ohjelman ajan voi myös hyödyntää yhdistelemällä työtä ja vapaa-aikaa keskenään tykypäivän aikana.

Aloita päivä toimistolla mukavalla aamupalalla, yhdistä siihen yhdessä tehtäviä ryhmäharjoitteita ja jatka ohjelmaa puhumalla tärkeistä asioista. Kun olette käyneet esimerkiksi vuoden tavoitteet ja tulevaisuuden suunnitelmat läpi, voitte tilata pizzat toimistolle ja jatkaa ohjelmaa toimiston ulkopuolelle.

4. Matkustaminen työporukassa

Tyky-päivä voi olla myös isommalla budjetilla järjestetty unohtumaton kokemus. Erilaiset lomamatkat ja reissut parantavat työnantajamielikuvaa merkittävästi ja ovat erittäin odotettu tapahtuma vuoden aikana. Työhyvinvointiin ei yleisesti ottaen satsata yleensä turhan paljon rahaa, joten tällaiselle aktiviteetilla saat varmasti sitoutettua hyviä työntekijöitä yritykseesi.

Kaikki eivät välttämättä halua matkustaa kovin kauas, mutta matkailua voi tehdä myös lähialueella. Vuokratkaa mökki järven rannalta tai järjestäkää aktiviteettia läheiseen metsään. Oman rauhan saanut työporukka on varmasti rennompana ja tulevat työpäivät ovat mieluisampia.

5. Ammattitaitoa kehittävä toiminta

Mikäli perinteiset aktiviteetit on jo käyty läpi ja ne eivät herätä työntekijöiden kiinnostusta, niin mikset panostaisi työntekijöiden ammatilliseen kehitykseen? Joidenkin yritysten tykypäivään ei sovi yhdessä tehtävät vapaa-ajan aktiviteetit, joten silloin tulisi miettiä erilaista tekemistä.

Tyky-päivä voi pitää sisällään erilaisia konferensseja tai puhujia. Työkykyä ylläpitävä ammattilainen voi tulla kertomaan parempia tapoja tehdä töitä tai kovan luokan puhuja voi inspiroida myyntitiimisi uusiin ulottuvuuksiin.

6. Kulttuurielämys laivalla

Moni ei ole ollut vuosikausiin risteilyllä, joten miksette menisi yhdessä työporukan kanssa risteilemään? Kaikki aktiviteetti järjestetään sisällä, joten sää ei vaikuta tapahtuman järjestämiseen tai estä mitään toimintaa.

Risteilyltä löytyy paljon ideoita ja erilaisia ohjelmia varmasti jokaiselle. Tyhy-päivän osallistujat ovat samassa paikassa eikä kukaan pääse livahtamaan karkuun. Ohjelma on myös helppo järjestää, koska valmiita risteilypaketteja voi ostaa yhdeltä istumalta. Ohjelma voidaan helposti yhdistää ulkomailla vierailemiseen.

7. Suunnitteleminen on kaiken A ja O

Mikäli tyky-päivää ei ole suunniteltu kunnolla, on mahdollista, että jotkin asiat menevät pieleen. Työntekijät voivat jopa kokea, ettet ole kovin kiinnostunut heidän hyvinvoinnistaan, ja yhteinen tekeminen ei ehkä merkitse sinulle paljoa.

Tällaisia virkistyspäiviä ei työpaikalla järjestetä usein, joten miksi jättäisit käyttämättä tilaisuuden tehdä päivästä ikimuistoinen? Erityisesti uusien työntekijöiden näkökulmasta ei aina ole helppoa tutustua uusiin kollegoihin työpaikalla. Siksi onkin tärkeää varmistaa, että erilaisten aktiviteettien suunnittelussa otetaan huomioon myös uusien työntekijöiden mahdollisuus tutustua toisiin työkavereihin, joiden kanssa he eivät välttämättä muuten törmäisi arjen työtehtävissä.