Yrityslaina

Lainaa yritykselle helposti ja nopeasti verkosta

Yrityslainaa tarvitaan välillä lisärahoitukseksi. Yrityslainat auttavat esimerkiksi vaihteleviin sesonkeihin, kassavirran vajeisiin sekä liiketoiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen.

Tarjoamme lainoja yrityksille 100 000 euroon saakka. Yrityslaina onkin helppo mitoittaa omaan tilanteeseen sopivaksi. Voit hakea joko Yritysluoton kertalainaa, jossa takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain tasaerissä ja takaisinmaksu on helppo suunnitella etukäteen, tai lyhennysvapaata Flex-joustoluottoa, jonka lyhennystahdin ja takaisinmaksuaikataulun päätät itse. Lainanhaku on nopeaa ja helppoa. Voit hakea lainaa yritykselle verkossa ilman reaalivakuuksia ja saat lainapäätöksen jo samana päivänä. Rahat maksetaan yrityksesi tilille viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Yrityslainaa voivat hakea suomalaisessa kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset. Luottokelpoisuutta vaaditaan myös yrityksen vastuuhenkilöiltä sekä takaajilta. Enintään 20 000 euron lainat vaativat yhden omavelkaisen henkilötakaajan, yli 20 000 euron lainat vaativat kaksi takaajaa. Esinevakuuksia tai tilinpäätöksen dokumentointia ei kuitenkaan tarvita. Lainan haku tapahtuu selkeän hakulomakkeen kautta verkossa.

Asiakaspalvelumme palvelee myös puhelimitse arkisin klo 9–17 tai sähköpostin kautta. Tarkemmat tiedot löytyvät Asiakaspalvelu-sivulta.

Millaista lainaa Yritysluotto.fi tarjoaa?

Yrityslainamme ovat selkeä, nopea ja helppo rahoitusvaihtoehto kaikenkokoisille ja -ikäisille yrityksille

Yritysluoton kertalaina

 • Lainaa yritykselle 3 000–100 000 euroa
 • Takaisinmaksuaika jopa 18 kuukautta
 • Hae helposti ja nopeasti
 • Takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain tasaerissä

Yritysluotto Flex -joustoluotto

 • 2 000–20 000 euron joustolimiitti
 • Nosta rahaa limiitistäsi kerralla tai osissa
 • Maksat vain käyttämästäsi luotosta
 • Päätät itse luoton lyhennystahdin

Näin haet Yritysluottoa

Näin haet Yrityslainaa
 1. Täytä hakemus verkossa
  Täytä lainahakemus verkkosivuillamme kun se sinulle parhaiten sopii. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin.
 2. Saat vastauksen saman päivän aikana
  Käsittelemme hakemuksesi ja saat lainapäätöksen jo samana päivänä ennen klo 16 tulleisiin hakemuksiin.
 3. Hyväksy tarjouksemme verkkopankkitunnuksillasi
  Voit allekirjoittaa lainasopimuksen helposti ja luotettavasti sähköisen allekirjoituspalvelun avulla.
 4. Laina maksetaan yrityksesi tilille saman päivän aikana
  Rahat näkyvät yrityksesi tilillä viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Milloin yrityslainaa kannattaa hakea?

Yrityslainat ovat selkeitä, jotta hakija voi suunnitella lainan takaisinmaksun helposti. Meillä ei ole piilokuluja tai esimerkiksi tilinhoitopalkkiota. Lainan voi maksaa takaisin myös ennenaikaisesti ilman lisäkuluja. Yrityslaina auttaa monissa eri tilanteissa ja lainaa yrityksille haetaan muun muassa seuraaviin käyttötarkoituksiin:

Kassavajetta paikkaamaan ja käyttöpääomaksi

Liiketoiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen

Uusiin investointeihin ja hankintoihin

Kun haet yrityslainaa meiltä

Voit saada yrityslainaa ilman vakuuksia

Mikäli lainasumma on enintään 20 000 €, vaaditaan yhden yksityishenkilön omavelkainen takaus

Mikäli lainasumma on yli 20 000 €, vaaditaan kahden yksityishenkilön omavelkaiset takaukset

Kun hakemus vastaanotetaan ennen klo 16, saat lainapäätöksen ja yksilöllisen lainatarjouksen samana päivänä

Rahat maksetaan yrityksesi tilille jopa saman päivän aikana

Rahoitusasiantuntijamme apunasi koko asiakkuuden ajan

Mihin yrityslainaa käytetään?

Yrityslainan käyttötarkoitus vaihtelee yrityksen tilanteen mukaan. Oikein käytetty yrityslaina on järkevä sijoitus, jonka avulla yritys kasvaa, kehittyy ja yrityslaina tarjoaa omistajalleen yhä enemmän taloudellista liikkumavaraa.

Yrityslainat auttavat haastavien hetkien ohi kohti taloudellista vakautta. Esimerkiksi vaihtelevat sesongit voivat yllättää, samoin kuin vaikkapa tekniset vaikeudet. Laitteistoa menee rikki, yritys tarvitsee nopeasti lisää tilaa tai huono sää vaikuttaa raskaasti sesonkiyrittäjän kauteen.

Tärkeää lainan hakemisessa on tuntea oma yritys hyvin. Ennen yrityslainan hakemista kannattaa pohtia ainakin seuraavia kysymyksiä:

 1. Mihin käyttötarkoitukseen yrityslaina menee?
 2. Kuinka yrityslaina auttaa yritystä?
 3. Kuinka yrityslaina maksetaan takaisin ja missä aikataulussa, eli kuinka laina vaikuttaa yrityksen talouteen?
 4. Kuka toimii lainan takaajana, ja onko hän valmis ottamaan vastuun yrityslainan maksamisesta, jos yritys ei pystykään maksamaan lainaa takaisin?

Kuka voi hakea yrityslainaa?

Tarjoamme lainaa kaupparekisteristä löytyville suomalaisille yrityksille. Yrityksen vastuuhenkilöiden tulee olla hyvämaineisia, eikä yrityksellä tai lainan takaajilla saa olla maksuhäiriöitä.

Lainamme sopivat kaikenkokoisille ja -ikäisille yrityksille rahoitukseksi. Arvioimme yrityksen luottokelpoisuuden aina kokonaisvaltaisesti, eli yksittäiset tekijät kuten yrityksen ikä eivät johda automaattisesti lainan hylkäämiseen. Lainapäätöksen tekee aina koulutettu ja kokenut asiantuntijamme.

Miten yrityslainan hakeminen tapahtuu?

Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Lainaa voi hakea henkilö, jolla on yhtiössä nimenkirjoitusoikeus. Jos nimikirjoitusoikeus on kahdella henkilöllä, lähetetään toiselle sähköpostiin linkki, jota kautta lainasopimus allekirjoitetaan.

Yritysluoton hakeminen ei vaadi tilinpäätösdokumentaatiota eikä esinevakuuksia, mutta omavelkainen henkilötakaaja lainalle vaaditaan. Lainan takaaja on vastuussa lainan takaisinmaksusta, mikäli alkuperäinen velallinen ei pysty maksamaan lainaa takaisin.

Enintään 20 000 euron lainasummiin riittää yksi takaaja, yli 20 000 euron summiin takaajia vaaditaan kaksi. Yrityksen vastuuhenkilö voi toimia myös lainan takaajana.

Lisää vastauksia lainan hakemiseen löytyy Usein kysyttyä -osiosta tai suoraan Asiakaspalvelusta.