Oppaat ja artikkelit

Ota kesäsesongista kaikki irti!

Onko yrityksesi valmiina kesäkauteen? Onhan myyntivarastosi tai yrityksesi kalusto kunnossa sesonkia varten? Erilaiset ostot ja hankinnat voivat myös tuoda haasteita kassavirran hallintaan.

Sesonkivaihteluihin varautuminen voi antaa yrityksellesi entistä paremmat eväät menestymiseen. Varsinkin tänä vuonna edessä voi olla kaupallisesti erittäin vilkas kesä. Ota siis lähestyvästä kesäsesongista kaikki irti! 

Kokosimme muistilistan sesonkiin valmistautumisen tueksi:

1. Laita kalusto kuntoon

Nyt on aika varmistua, että kalusto on täydessä iskussa sesonkia varten. Yrityksesi voi tarvita täysin uutta kalustoa. Tai ehkä pärjätään huollolla tai muilla kunnostustoimenpiteillä. Siihen on kuitenkin hyvä varata aikaa ja muita resursseja, että kalustosi ei ole ns. telakalla, kun kesäkauppa alkaa taas rullata.

2. Varmista myyntivaraston riittävyys

Myypä yrityksesi sitten jäätelöä, taimia tai vaikkapa veneilytarvikkeita, niin tärkeää on, että se ei myy ns. ei-oota. Joten täydennä myyntivarastot sesonkia varten hyvissä ajoin.

3. Mitenkäs muut hankinnat ja investoinnit?

Kaluston ja myyntivaraston lisäksi sesonkiin valmistautumiseen liittyy usein myös muita hankintoja ja investointeja. Nekin on hyvä hoitaa nyt kuntoon. Sesongin pyörähtäessä käyntiin liiketoiminnasta voi tuolla yllättäviä tai ennakoituja juoksevia kuluja. Huomioithan myös ne kassavirran hallinnassa.

4. Huolehdi henkilöstön riittävyydestä ja osaamisesta

Onhan yritykselläsi riittävästi osaavaa henkilöstöä sesonkiin? Myös vakituisen henkilöstön kesälomat voivat aiheuttaa henkilöstövajetta. Joten sesonkihenkilöstön ja lomatuuraajien rekrytointi ja perehdytys on syytä ajoittaa ajoissa.

5. Panosta markkinointiin

”Ai niin, pitikös meidän vielä kertoa asiakkaille, että meillä palvelu pelaa ja kauppa on auki?” No kyllä pitää! Panosta siis markkinointiin omille tai potentiaalisille asiakkaille. Tiesithän että monilla paikallisilla ja valtakunnallisillakin medioilla on erilaisia kesäalennuksia? Voit siis tehdä kesäkampanjasi kustannustehokkaasti. 

Älä myöskään unohda kanta-asiakkaitasi! Pitkän talven ja koronarajoitusten jälkeen vakiintuneilla asiakkaillasi voi olla kova kysyntä ja tarve tuotteillesi tai palveluillesi. Muistuta siis heitä, että yrityksesi on olemassa ja palvelee ilolla kanta-asiakkaitaan.

Joustavasta yritysrahoituksesta apua sesonkiin valmistautumiseen

Kausivaihtelut ja liiketoiminnan sesonkiluonteisuus voivat aiheuttaa haasteita kassavirran hallintaa ja tuoda lisärahoituksen tarpeen. Onneksi sesonkivalmisteluiden tuomaan kassavajeeseen tai kassavirran heilahteluun on saatavilla joustavia ja nopeita ratkaisuja.

Yritysluoton lainahakemuksen voi tehdä helposti ja nopeasti verkossa, silloin kun se yrittäjälle parhaiten sopii. Lainapäätöksen saa arkisin jo samana päivänä ja rahat maksetaan tilille viimeistään seuraavana pankkipäivänä. 

Hae Yritysluottoa

Vai sopisiko yrityksesi kausivaihteluita tasaamaan paremmin Yritysluotto Flex joustoluotto? Yritysluotto Flex tarjoaa 2 000–20 000 euron jatkuvan lainalimiitin, jonka puitteissa voit tehdä nostoja yrityksesi tilille tarpeen mukaan joko kerralla tai pienemmissä osissa.

Hae Yritysluotto Flex joustoluottoa